5 Temmuz 2014 Cumartesi

KÖFTE MANTOLU PATLICAN



Bir günlük aradan sonra merhaba herkese :)Dün akşama iftara iş arkadaşlarım vardı evimde ve dolayısı ile tarif ekleyemedim  beni merak ettiyseniz eğer sebebim budur efem :)

Bu köfte mantolu patlıcan yemeği geçen yıl ve önceki bloglar arasında favoriydi neredeyse hangi blogu açsam bu tarifi görüyordum bende şimdi ekliyorum bloguma üzerinden zaman geçince belki bilmeyenler görmeyenler olmuştur dimi :)
Dün akşam gelen misafirlerim için yaptım ve fotoğraflama kısmına çok zaman ayıramadığımdan dolayı çokd a iyi değil fotoğrafı ama napalım bu kadarınaymış kısmet diyerek ekliyorum tarifi :)
Yiyenlerin fikirleri ise,tam not benden söylemesi çok beğenildi ki bende çok beğendim bundan sonra favori tariflerimden birisi şimdiye dek neden yapmadım diyede kızdım kendime :)Közlenmiş patlıcan ve köftenin birleşmiş müthiş uyumlu lezzeti daha ne olsun :D






MALZEMELER:

5 küçük boy patlıcan

KÖFTESİ İÇİN:

500 gr kıyma
2 soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yumurta
tuz


HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar közlenir.Ben ocak üzerindeki köz matikde közlüyorum sizler isterseniz fırında da közleyebilirsiniz.Közlenen patlıcanların kabukları soyulur.
Soğanlarımızı rendeliyoruz ve diğer köfte malzemeleri ile karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Strech film üzerine köfte harcından bir miktar alıp elimizle düzelttikten sonra üzerine patlıcanı alıp koyuyoruz ve strech film yardımıyla sıkıca sarıyoruz.Elimizle iyice düzelttikten sonra fırın kabımıza koyup üzerine az miktarda sıvı yağ gezdirdikten sonra 200 derecelik fırında üzerileri kızarana dek pişiriyoruz...Afiyet olsun :)

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık enfes bir tarif. Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk teşekkürler
      sizede hayırlı ramazanalr

      Sil
  2. çok güzel bir tarif canım.sunumda çok şık.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk teşekkürlerrr sağolasın:)

      Sil
  3. Ben de Cumartesi Denedim, ve çok beğendim. Tam misafir menüsüne yakışan bir tarif, ellerinize sağlık sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk teşekkür ederimmm sevgiler

      Sil