21 Temmuz 2014 Pazartesi

KUPTA ETİMEKLİ MUHALLEBİ



Merhaba sevgili okuyucularım, canım arkadaşlarım;
 Hayatınızdan sevgi, saygı, huzur, neşe, mutluluk hiçç ama hiçç eksik olmasın inşallah.

Bu güzel ayında sonuna geldik son haftamız sayılı gün çabucak bitiyor,temzilikler ardından bayrama ne tatlısı hazırlayacağız telaşı sarar her birimizi yada bir çoğumuzu.

Önümüzdeki günlerde blogumda olan, tüm tatlıların olduğu bir post hazırlayacağım kısmetse...

Geçelim bu enfes tatlımıza hem hafif hem kolay hem sunumu şık hemde lezzetli ee daha ne olsun ki dimi ama  :)

MALZEMELER:

5-6 adet etimek

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı şeker 
1 su bardağı su

MUHALLEBİSİ İÇİN:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

ÜZERİ İÇİN:

1 paket muzlu cremole

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle küçük bir tencerede şerbeti hazırlıyoruz. 
Dilerseniz şekeri karamelize ederek de kullanabilirsiniz. Bunun için önce şekeri
tencerede kavurup daha sonra sıcak suyu üzerine eklemelisiniz.
Şerbet hazır olunca etimeklerin üzerine her yerlerine gelecek şekilde döküyoruz.
Etimekler ıslanırken vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
 Kaynamaya başladığında vanilyayı da ilave ederek 2-3 dk daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.Toz krem şantimizi ekleyerek 10 dk mikserle çırpıyoruz.
Soğuyan etimekleri istediğimiz miktarda kuplara paylaştırıyoruz
Pişen muhallebiyi kuplara paylaştırıp ve soğumaya bırakıyoruz. 
Bu arada cremoleyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlıyoruz. Soğuyan muhallebinin üzerine 
cremoleyi ekliyoruz.
 Son olarak isteğe bağlı olarak çilekle süslüyoruz.Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Mukocum ellerine sağlık çok şık olmuş tatlın. Gerçekten bayrama ne tatlısı yapsam diye bakınmaya başladım bende, herkese kolay gelsin...

    YanıtlaSil