1 Ağustos 2010 Pazar

Firinda Nohutlu Patlican Yatirma



Merhaba diyerek başlayalım bakalım ilk yazıma ilk tarifime:) aslında bu kadar çok yemek sitesinin ve bir o kadar da çok yemek blogunun içinde yer almak bir cesaret bana göre ve bende varım bu camiada diyerek herkese kocamnn bir MERHABA...
Aslında blog caiasında varım bende ama uzun zamndır güncelleyemedim öteki blogumu,ama bundan sonra eskisi gibi orasınıda güncelemmeye devam edeceğim bakalım her iki blogu nasıl yürüteceğim ama hadi hayırlısı diyerek başlayalım bakalım arşivimde yer alan bu tarifimle.
Bu yemeği geçen yıl tamek yarışması için yapmıştım ve gerçekten ilk kez yapmama rağmen harika bir lezzet oldu şiddetle tavsiye edilir.tarif oktay ustadan alınmadır.
Geçelim tarifimize:)


İçindekiler
4 patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- 3 diş
- sarımsak
- maydanoz
- Bir tatlı kaşığı domates salça
- Bir tatlı kaşığı biber salça
- Sıvı yağ
- Bir su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- karabiber
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı un
- sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- Kaşar Peyniri



Hazırlanışı



Patlıcanları alacalı olarak soyun,uzun uzun kesin ve az yağda kızartın. 1 adet soğanı yemeklik kesin ,tavaya soğanları ve sarımsakları ilave edin kavurmaya devam edin. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra üzerine 200 gr. kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine salça ince kesilmiş maydanoz tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerine haşlanmış nohut ilave edip harcı ocaktan alın. Başamel sos için tencere yağı ve unu ekleyin ve kavurun,sonra üzerine sütü ilave edip ,tuzunu ve karabiberini ekleyip başamel sosu pişirin. Fırın kabına bir sıra patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı daha sonra başamel sosdan döküp ,tekrar bir sıra patlıcan ,harç ve başamel sosu döküp üzerine kaşar rendesi ilave edip,180 derecelik fırında pişirin

8 yorum:

  1. nerdeydin daha önce gerçekten de hoş görünüyor ,ellerine saglık ,hayırlı ugurlu olsun blogun

    YanıtlaSil
  2. Buralardaydım ama cesret edememiştim çok teşekkürler canım sağolasın...

    YanıtlaSil
  3. paylaşımların için sende saol,son yaptıgını es geçiyorum tatlı deme bana dayanamayıp yiyorum :)rejimde olcam artık :)

    YanıtlaSil
  4. hehhe rejim herkesin derdi nerdeyse ama sen ve rejim anlyamadım ben ya fotoğraftaki o müthiş hatunun rejime ihtiyacı yok gibi duruyornoysa:)

    YanıtlaSil
  5. 12 kg aldım ,2 kılosunu verdim bu 6 ay zarfında olanlar :)10 kıloluk karpuzu insan ne kadar taşıyabiliyorsa bende öle terler basıyor yada alışık degilim :)alışacagım en kötü ve en iyi huyumuz alışmak degilmi:)

    YanıtlaSil
  6. canım ya a.gül ben ....en bu yemeği çok merak ediyorum sana yap demiyorum ama sadece tadı nasıl oluyo lezzeti yani .....ona göre bi denicem:))))))))))

    YanıtlaSil
  7. Doğrama isimli bir Antep yemeğini cagristirdi bana malzeme listesi ama bu daha farkliymis.Doğrama, parça et ,nohut ve patlicandan olusan tabii ki bol salçali, sarımsakli ve de naneli bir sulu yemektir.Yanına da sehriyeli bulgur pilavı cooook yakışır.

    YanıtlaSil
  8. hoşgeldiniz
    doğrudur çok lezizi bir yemekti bu eminimki doğramada öyledir

    YanıtlaSil