23 Ağustos 2010 Pazartesi

KAYGANA



Merhaba bu tarifimiz sahurda kahvaltıyı tercih edenlere alternatif olacağını düşündüğüm KAYGANA ...Bildiğimiz krep yada başka bir deyişle akıtmaya çok benzer bir tarif içindeki malzemeler biraz daha farklı sadece.Gerek görüntü ile gerek yapılışı ile tamamen bir krep aslında ama tek fark içindeki malzemeler.Sahurda,kahvaltıda beş çaylarının yanında pratik ve bi o kadar da çabuk yapılabilen lezzetli bir tarif bu KAYGANA:)

Ayrıca bu tarifimi HOBİ DÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN SEVGİLİ  mintininmutfagi  arkadaşıma gönderiyorum. Yemek blogumda ilk kez bir etkinliğe katılıyorum  ve arkadaşımada kolay gelsin diyerek tarifimize geçiyorum:)



İÇİNDEKİLER:

bolca maydonoz,
bir adet ince ince doğranmış soğan
tuz
bir miktar mısır unu
üç yumurta
yarım su bardağına yakın un
su

HAZIRLANIŞI:

üç yumurta kırılır ve iyice çırpılır..
yarım su bardağına yakın un ve az bir miktarda mısır unu koyularak karıştırılır....
aslı tuzlu hamsi ile yapılır ve onun suyundan koyarlar...eğer varsa o sudan koyun...
Şayet yoksa miktarı çok cıvık olmamak şartıyla suyu ilave edilir...bolca maydonoz,bir adet ince ince doğranmış soğan ve tuz ilave edilerek karıştırılır...
diğer tarafta tavaya yağ koyular hafif kızdırılır...
azar azar yapılan iç koyulur ve arkalı önlü krep şeklinde kızartılır...

afiyet olsun....

17 yorum:

  1. SEVGİLİ ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.TARİFLERİNLE KATILMAYA DEVAM EDEBİLİRSİN.BU ARADA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.LEZİZ TARİFİN ŞU ANDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI BLOĞUMDA.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  2. Kayganayı ben çocukken yan komşumuz yapar getirirdi. Bİrden aklıma o günler geldi :)

    Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık bende çok severim bizde nane koyarız içine oda çok güzel olur. bu arad bende kocaeliden)) yonca... yemek sitenizde hayırlı olsun ..

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis gözüküyr canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık.yapıp çocuklara yedirmek lazım.çok besleyici çünkü.sevgiler naşide.

    YanıtlaSil
  6. Bu ramazan dolayısı ile
    sahur için bol bol yapıp afiyetle yediğimiz bir tariftir kendisi ..
    ailece pek bi severiz..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Bu ramazan dolayısı ile
    sahur için bol bol yapıp afiyetle yediğimiz bir tariftir kendisi ..
    ailece pek bi severiz..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. inşş mintninmutfağı,çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. anneninemekleri çokteşekkürler

    YanıtlaSil
  10. zerrin teşekkürler,bende ilk kez gördüm ve yaptım:)

    YanıtlaSil
  11. hoşgeldin yonca çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. naşidecim çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. bizde çok severiz kendilerini sevgi:)
    çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Of ya yapılırmı şimdi bu bana
    bayılırımda azcık eline sağlık
    bacım :)Ülkü

    YanıtlaSil