6 Ağustos 2010 Cuma

Muhallebili Kadayıf


      Memleket yanıyor cayır cayır tabikide burasıda öyle bu sıcaklarda hiç evden çıkasım gelmezken çocuklar çok istedği için Bursa'ya gittik geldik .Aman yarabbim ne sıcaktır öyle aklı olan evden dışarı çıkmasın ben çıktım akılsızlık ettim benden söylemesi:)
      Bu sıcakta haliyle öyle tefarratlı yemekler yapmıyorum açıkçası pasta börek işini zaten rafa kaldırdım nerde hafifler var onları tercih ediyorum...
      Muhallebili kadayıfıda uzun zamn önce sevgili arkadaşım Melek'ğin blogunda görüp yaptığımdan itibaren vazgeçilmezlerim arasında yer aldı hem hafif hemde kolay bir tatlı geçelim tarifine şimdiden afiyet olsun...

İÇİNDEKİLER:



1 litre süt.
2 çorba kaşığı mısır nişastası.
3 çorba kaşığı un.
1 su bardağı şeker.
300 gr çiğ kadayıf.
2 yemek kaşığı tereyağı.
1 su bardağı şeker.
1 çay bardağı ceviz.


HAZIRLANIŞI:



Teryağı tavada eritilir..
Kadayf içine alınır.
Toz şeker ilave edilir ve kadayıf kızarana kadar 30-40 dakika karıştırılır.
Kızardıktan sonra ezilmiş ceviz ilave edilir.


MUHALLEBİSİ:


Bütün malzeme pişirilir ocaktan alınır.
İçine 1 paket(200gr) taze krema ilave edilir ve mikserle çırpılır ve soğumaya bırakılır
Kadayıfın yarısı borcam tepsiye dökülür ve düzeltilir.
Soğuyan krema kadayıfın üzerine dökülür.
Kalan kadayıf en üste dökülür ve elle bastırılır
Tatlımız hazııııır buyurun afiyet şeker olsun.


Not: Bu tatlı ikram edileceği gün yapılırsa daha güzel oluyor, 1 gün önceden yapınca kadayıflar kıtırlığını kaybediyor



7 yorum:

  1. Cok nefis görünüyor. Ben de denemeliyim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık bayılırım muhallebili kadayıfa

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldin aylin ve ayrıca teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  4. sanırım şerbet dökülmüyor kadayıfın üzerine ? güzel bir tarif yapmayı düşünüyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. hayır dökülmüyor bahar

    teşekkürlerrrrrr

    YanıtlaSil
  6. MUKOŞUM BEN U TATLIDAN İSTİYORUM HEMDE ÇOK FENA CANIM ÇEKTİ YAHUUUUUUUUUU AKŞAMA YAPTA YİYEK bACIM :)))))

    YanıtlaSil