7 Ocak 2014 Salı

BAZLAMA




Merhabalar,bu güzel kahvaltı masası farkettiğiniz gibi yazdan kalma bir fotoğraf bu soğuk kasvetli günlerde içimiz açılsın dedim :)

Daha önceki postlar da bahsetmiştim biz altı kardeşiz ve hafta sonları annemin evinde toplanırız ev müstakil ve bahçeli olunca da kahvaltılarımız muhteşem olur ve annem bize böyle güzel kahvaltılar hazırlar,bizimde katkılarımız olur tabi ama genelde annem yapar her şeyi.Mesela ortada gördüğünüz kek,bazlamalar,karışık kızartma anneme ait biz ufak detaylarla masa süslemeyle uğraşırız daha çok :)

Kahvaltı bahane bir arada olmak o güzel sohbetleri paylaşmak şahane diyerek etkinliğe getireyim sözümü :)
Bildiğiniz gibi 30 gün süreli bir etkinliğimiz vardı bu günde bu etkinliğin sonuna geldik ve bloglarımız da hareketlilik yaşadık bunun için başta bu etkinliği düzenleyen sevgili arkadaşım Zerrin'e ve etkinliğe katılan tüm blog arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Her ne kadar çok fazla yorumlarımla katkıda bulunamdıysam da elimden geleni yaptım vakit buldukça etkinliğe katılan arkadaşları ziyaret ettim...

Ve bu son günün konusu ise :30. gün : Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı demiş C. Sürreya. Kendinize ve evdekilere afilli bir kahvaltı hazırlayın. Tarif olmasa da olur. Kahvaltı masanızı bizlerle paylaşın yeter :) Tarif varsa katmerli olur.. :)))



MALZEMELER:

4 su bardağı uN
1,5 veya 2 su bardağı ılık su 
1paket kuru maya(tek kullanımlık olanlardan)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemelerimizle  yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru mayanlanmaya bırakıyoruz.Hamur iki kat büyüklüğün de kabarınca mayalanmış demektir.
Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz gibi portakal büyüklüğünde  bezeler hazırlıyoruz ve üzeri örtülü olarak 15 dk. daha mayalandırdıktan sonra teflon tavamızın büyüklüğünde, hafifçe unlayarak açıyoruz.Teflon  tavayı ısıtıyoruz ve orta harlı ateşte ara sıra sallayarak her iki yüzünü de pişiriyoruz.
Pişenlerin her katına tereyağ sürerek üst üste diziyoruz ve sıcakken afiyetle yiyoruz :)




11 yorum:

  1. Gorduklerim gercekmiydi yumulmak istiyorum mukom;

    YanıtlaSil
  2. herşey harika görünüyor.Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. tarif için çok teşekkürler, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık yapanın ve yiyenlere de aifyet olmuştur umarım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmaz mı hiç canommmm :)
      sağolasın balımm

      Sil
  5. 3_5 gün buzdolabında muhafaza edip tavada tekrar ısıtılarak yenilebilir herhalde. Denedinizmi bu şekilde acaba?ellerinze sağlık ,görüntü güzel ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemedim ama yenir tabiki
      teşekkürlerrr

      Sil
  6. buzdolabında muhafaza edilip,tavada ısıtıp tazeleyerek de tüketilebilir herhalde.Denedinizmi acaba ,ellerinize saglık

    YanıtlaSil