24 Ocak 2014 Cuma

FIRINDA KARNIBAHAR



Merhabalar karnı baharın tam mevsimi olduğu şu günlerde yapabileceğiniz hafif leziz bir tarifim var size,ister salata niyetine isterseniz ana yemeğin yanında garnitür olarak masada yerini alabilecek bir lezzet.

MALZEMELER;

bir orta boy karnabahar

1 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1 büyük kase sarımısaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI:

Karnabaharı çiçek çiçek ayırın, 3-4 dakika kadar haşlayın.
sudan çıkarın,tuzlayıp balık unlar gibi unlayın
Teflon bir fırın tepsisine dizin,üzerine yağını gezdirin.
Üzeri kızarana kadar fırında tutun.
Fırından çıkarıp servis tabağına alın,sarımısaklı yoğurt döküp,sıvı yağda kırmızı biberi yakıp servis edin.AFİYET OLSUN
 

4 yorum:

  1. çok güzel vede hafif olmuş.
    O kadar akıcı anlatmışsınki hemen yapasım geldi:)
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım ,yaptın mı bari :)

      Sil
  2. ooo canım istedi sabah sabah ya :) ellerine sağlık canom,akşama yapayım bari evdede varken hazır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel ne güzellll yap bari kuzum :)

      Sil