28 Ocak 2014 Salı

KIYMALI MİLFÖY BÖREĞİ





Merhablarrrrr nasılısınız bakalım iyisinizdir inş?Sonunda bende evimdeyim 15 gün dinlenicem kısmetse bunun sevinci var üzerimde.Gerçi temizlikler beni bekliyor sonra da misafir ağırlamam gerek ama olsun evimdeyim ya istediğim gibi takılıcam zaman sıkıştırması yok koşturmaca yok ee daha ne olsun :)

Kıymalı harcın milföy hamuruna çok yakıştığını düşünürüm ben bu şeklini de denemediyseniz mutlaka deneyin derim ki hem göze hem mideye hitap etmek gerek dimi ama canım okuyucularım sevgili sessiz takipçilerim :)





MALZEMELER:

1 paket milföy
400 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yarım demet maydanoz
tuz
2 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Önce soğanlarımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz.Ardından kıymamızı ekliyoruz,salçamızı ve baharatlarımızı ve tuzumuzu da ekledikten sonra  beş dk daha soteleyip ocağın altını kapıyoruz.İnce ince doğradığımız maydanozumuzu da ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

Milföy hamurlarımız oda sıcaklığına geldikten sonra kenralarından 1.5 cm genişliği bırakarak kesiyoruz (1 numaralı resim)
Kesilen kısımlara gelmeyecek şekilde kıymalı harcımızı ekliyoruz (2 numaralı resim)
Daha sonra hamurun köşelerini ortada birleştirerek şeklimizi veriyoruz (3 numaralı resim)

Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 175 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)






8 yorum:

  1. çok şık olmuş canım eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Kiymali harc her turlu borege, pogacaya cok yakisiyor. Eline saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle aynı fikirdeyimde milföye başka türlü harçları yakıştıramıyoum ben onun için öyle yazdım ki :)
      teşekkürlerr

      Sil
  3. Çok cici bir bloğunuz var.Takibe alıyorum.Sizde alırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Muko Hocam..
    nefis görünüyor börekcikler..
    mis gibi miss...

    YanıtlaSil