13 Ocak 2014 Pazartesi

YUMURTA KAPAMA



Haftanın ilk iş gününden herkese sıcacık kocaman merhabalar .Yeni bir hafta yine bir pazartesi günü ve bir bakmışım cuma gelmiş hafta bitmiş bile şu sıra mı öyle oluyor yoksa hep böyle miydi bilemiyorum ama günlerin hızına yetişmek imkansız koşarcasına akıp gidiyor her bir gün diğerinin peşinden,böylece aylar geçiyor ve derken yıllar ve ömrümüzü bu şekilde tüketiyoruz .Rabbim iyi kullarından olmayı nasip etsin inş her birimize.

Üç Haftadır oğlum gelmemişti bu hafta sonu birlikteydik çok şükür,kahvaltıya sevdiği tüm lezzetlerin yanında bu yumurta kapamayı da yaptım ve biz çok sevdik yumurta çok sevmeyen ben bile yedim tereyağı ile yumurta ve baharatların tadı enfes mi enfes benden söylemesi.

Aslında haşlanmış yumurtaları yuvarlak şekilde dilimleyerek üzerine tereyağ ve baharat karışımı ile bir sos hazırlayıp dökerek yapardım bende ama böyle bol yağlı olmazdı tabi.Oda çok lezzetli ama buna ekmeği banarak yemek çok daha güzel :)

Son günlerde bir çok yerde gördüm ama ilk önce sevgili arkadaşım Zerrin'de gördüm ve iyi ki de görüp yapmışım...


MALZEMELER:

2 Yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
tuz

                                             HAZIRLANIŞI:

1- Yumurtaları güzelce temizleyip kaynatın. Katı yumurta kıvamında olmalı. Düzgünce parçalamadan kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin.
2- Bir tavanın içine tereyağ koyun. Kişi sayısına göre yumurta sayısını arttırabilirseniz her yumurta için yağıda arttırmalısınız. Tereyağ eridiğinde ikiye böldüğünüz yumurtaları sarı kısımları tavaya değecek şekilde yerleştirin. Üstüne tuz, pul biber  ve nane serpin. 2-3 dakika kızartın. Ya tavayla ya da bir tabağa alarak servis edin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. değişik kahvaltı tariflerini çok seviyorum buda iyi bir fikir oldu.
    aslında bunun biraz bezeri bursada yapılır yumurta dolması derler ama bunun yağı ve baharatları çok zezzet katmışa benziyor yumurta sevmeyen siz dahi sevmişseniz tamamdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende severim değişik tarfileri ama ama evin beyi tarafından sevilmez bizde :)
      dene bencede mutlaka

      Sil