16 Temmuz 2014 Çarşamba

BAYAT EKMEKLİ PEYNİRLİ ISPANAK KÖFTE




Merhabalar,şükürler olsun güzel rabbime ki hava nasıl serinledi,dün öğlen saatlerinden sonra başlayan yağmur bu gün öğlene dek hiç durmadan yağdı gece boyu bile dinmedi,nasıl güzel toprak koktu her yer nasıl güzel serinledi, bu sıcak giden günlerden sonra çok iyi geldi :)

Bu sözü de oldum olası sevmişimdir; Toprak sevdiklerimizi aldığı için mi böyle güzel kokar ? (TURGUT UYAR)

Eskiden böyle nerde internetten istediğimiz her tarifi ayrıntıları ile bulabileceğimiz zamanlar :)O yüzden gazetelerin verdiği yemek dergilerini hep alırdım,ayrıca bir tarif defterim var ki ne güzel tarifler saklı aslında için ara ara oradan çıkarıp yapmalı.
Geçen gün onları karıştırırken lezzet dergisinin verdiği bir ekte buldum bu güzel köfteyi hem malum ramazan ayında daha çok sanki ekmek bayatlıyor bunu değerlendirmek için güzel bir tercih.Lezzetli oldu güzel oldu ekmeklerim yine değerlenmiş oldu :)




MALZEMELER:

Yarım kilo ıspanak
1 bayat ekmek
1 yumurta
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN:

Peynir
pul biberi


HAZIRLANIŞI:

Ispanaklar temizlenir yıkanır incecik doğranır.Ardından kendi suyunu salana dek kavurulur.Ve süzgeçe alınır suyunun süzülmesi sağlanır.

Bayat ekmek rondodan geçirilerek galete unu kıvamına getirilir.
Soğanı ince bir şekilde doğranır,yumurta,kaşar peyniri ve baharatlar,sıvı yağ ardından da suyu süzülmüş olan ıspanak eklenerek hamur yoğurulur.

Yoğurulan bu hamurdan istediğimiz büyüklükte yuvarlaklar yapılır ve içleri oyularak ortası çukur kalacak şekilde şekillendirilir.Yuvarlakların içine beyaz peynir eklenir ve 150 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk üzerleri kızarana dek pişirilir.Çıkıncada üzerine pul biber ekilir.

Sıcak yada ılık olarak servis edebilirsiniz.Bayat ekmeğin miktarını ıspanağın suyu ile orantılı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. ellerine sağlık. Toprak kokusunu inşallah sağlığımızd abol bol içimize çekelim. Gazeteler , dergiler , aslında farkediyorumki bizlerden de tarif alıyorlar :)) Ne güzel olmuş köfteler ..Ispanaklı d aayrıca daha bir güzel..

    YanıtlaSil
  2. ispanak yemeyen cocuklar icinde super bir tarif elinize saglik

    YanıtlaSil