8 Temmuz 2014 Salı

FIRINDA KABAK KEBABI




Merhabalar bir günlük aralarım oluyor farkındayım her gün tarif eklerim diyordum ama misafirim olduğu gün tarif ekleyemiyorum.Dün akşam 10 kişilik arkadaş gurubum bendeydi sadece bayanlardık güzel bir geceydi ,özellikle yaptıklarımın beğenilmesi beni çok mutlu ediyor tabi :)

Gelelim yemeğimize sunumu ile şık yapılışı ile kolay üstelik sağlıklı bir lezzet.




MALZEMELER:

Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3-4 diş sarımsak
1 adet yumurta
3-4 adet kabak
Tuz
karabiber
Pul biberi
Kekik
1 yemek kaşığı soya sosu
50 gr kaşar peynir

HAZIRLANIŞI:

Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım kıymaya ekliyoruz
 Kalan malzemeleri de  ekleyelim ve iyice yoğuruyoruz. 
Kabakları 1 cm kalınlıkta halka şeklinde doğruyoruz. 
Az tuzlayıp karabiber ve soya sosunu ekleyelim, karıştırıyoruz.
Tahta şişlere kabak ve yaptığımız harçtan köfteleri sıra ile takıyoruz 
alüminyum folyoya saralım ve önceden 180-200 derece ısıtılmış fırına koyuyoruz
30-40 dakika pişirelim. Çıkartalım  folyoyu çıkarıyoruz
Kebabın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökelim ve tekrar üstü kızarana kadar fırına koyuyoruz. 
Afiyet olsun :)

Not: Alüminyum folyo kullanmak istemeyenler isterlerse pişirme kağıdına sararak da tarifi uygulayabilirler

4 yorum:

  1. ımmm harika görünüyor mukocum,eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Tam benlik harika bir yemek ellerine sağlık canım,hayırlı ramazanlar,hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk teşekkürler sanada hayırlı ramazanalr canım :)

      Sil