9 Temmuz 2014 Çarşamba

KADAYIFA BASTI





Merhaba sağlıklı huzurlu günler sizinle olsun canlarım benim :)
Ramazanıda neredeyse yarıladık bu güzel günler de sayılı gün çabucak geçiyor kıymetini bilenlerden layıkıyla yaşayanlardan olalım inşallah .

Ben su çok içerim sürekli içerim iş yerinde su şişem elimde gezerim,evde de her mutfağa girdiğimde gece uyandığımda sabah yataktan kalkar kalkmaz içerim o derece sık içerim ama ramazanda nedense susamıyorum da acıkmıyorum da Rabbim kolaylığını veriyor anlaşılan.Birde evde olmanın verdiği avantaj bu sanırım.

Bu güzel tatlıyı tesadüf eseri facedeki yemek guruplarından birinde gördüm ve bloguna gittiğimde sevgili arkadaşımın ( neselitatlarim ) yapılan yorumlar neticesinde yapmaya karar verdim iyi ki de yapmışım çok ama çok güzel bir tatlı mutlaka tavsiye ederim hatta şiddetle tavsiye ederim deneyin pişman olmayacaksınız.Ben misafirlerim için yapmıştım çok beğenildiğini yazmama gerek bile yok ama çokkk beğenildi :)

Tarifi olduğu gibi aldım tekrar teşekkürler arkadaşım neselitatlarim :)






MALZEMELER:


250 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı süt
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
1 büyük kase doğranmış kadayıf (yaklaşık 200 gr)
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (kadayıfı kavurmak için)
1 çay bardağı iri öğütülmüş ceviz
1 su bardağı irmik

Şerbeti İçin;


2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 yaylı kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI:

Kadayıfı doğranır ve 1 kaşık yağ ile tencereye alınır, sürekli karıştırarak kavrulmaya başlanır.
Kavrulup rengi değişince içerisine cevizler ilave edilir ve bir kaç dk daha karıştırılır.
Bir kaba boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
Şerbeti için,su ve şeker bir tencereye alınır ve kaynamaya başladıktan 10 dk sonra limon suyu ilave edilir ve 2-3 dk daha kaynadıktan sonra soğuması için kenara alınır.
250 gr katı yağ eritilir ve biraz soğuması için kenara alınır.
3 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu elenerek yoğurma kabına alınır ve ortasında havuz açılır.
Havuza,eritilen yağ,sıvı yağ,limon kabuğu rendesi,vanilya ve süt ilave edilir ve yoğrulur.
Kavrulmuş cevizli kadayıf karışımı hamura ilave edilir.Yoğurularak karıştırılır.
Tepsiye bolca irmik dökülür ve hamur bastırarak tepsiye yerleştirilir.
Üzerine yeniden irmik serpilir ve bıçakla dilimler halinde kesilir.
190 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra 10-15 dk kadar bekletip,üzerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun :)

18 yorum:

  1. tesadüf gördüm ve cok beğendim yarın akşamki misafirlerime yapayım. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle yapın hilal hanım,teşekkürelr

      Sil
  2. Denemeye deger, okurken bile canim cekti, afiyet olsun, ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ama bencede :)
      teşekkür ettim ki :)

      Sil
  3. amin canım.tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ay benim de denemem lazım çok değişik ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deneyince fikrinizi merak ederim ama ben :) teşekkürler

      Sil
  5. Görüntü dayanılır gibi değil. Elinize sağlık. Bu sıcaklarda kolay değil tuttuğunuz oruçların kabul olmasını diliyorum. Elinize sağlık süper.

    YanıtlaSil
  6. Mukommmm bu tarifte patlayip gidicek bence:)o guzel ellerine saglik sen yaparsinda guzel olmaz mi begenilmez mi hic

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede patlıyacak canım çünkü blogumda dünden beri çok yoğun bir trafik var sebep bu tatlı ehehehhe :)

      sağolasınn balımmmm

      Sil
  7. TARİFLERİN ÇOK GÜZEL, TAKİPTEYİM..

    YanıtlaSil
  8. Mukocuğum şu anda tadını tahmin edebiliyorum.Dediğin g,ibi nefis Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Beğenildiğine çok sevindim afiyet olsun. Neşeli günler dilerim. :)

    YanıtlaSil