6 Temmuz 2014 Pazar

KIRMIZI BİBERLİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI





Merhabalar,Yine güzel lezzetli  bir çorba tarifim var size,özellikle içinde olan közlenmiş biber sayesinde lezzeti harika oluyor.Ramazan ayında sıcak demeden sofralarımızda çorbasız olmaz diyenlerdenseniz sizde benim gibi bu çorbayı da mutlaka yapın derim :)

MALZEMELER

1 su bardağı arpa şehriye
10 su bardağı su
Çok az kıyma
1 kuru soğan
2 közlenmiş kırmızı biber
Bir kaç dal maydanoz
Karabiber
2 domates
1 çay kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz


HAZIRLANIŞI

Soğanı ince bir şekilde doğrayıp az yağda kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra üzerine kabuklarını soyup rendelediğimiz domateslerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salçamızı ekleyip kaynamış olan suyumuzu döküyoruz ve içine şehriyelerimizi de döküyoruz. 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz ve pişmesine yakın içine ince doğradığımız kırmızı biber ve maydanozumuzu ekleyip karabiberini de katıp ocağı kapatıyoruz.

Not: Şehriye çorbamızın ertesi güne veya bir kaç saat sonrasına lapa olmasını istemiyorsak içine çorbayı ocaktan aldığımız an yarım su bardağı soğuk su eklersek çorbamız asla lapa olmayacaktır.Afiyet olsun 

6 yorum:

  1. Çok severim .Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş ellerine sağlık en sevdiğim çorbaların başında gelir közlenmiş biberle de kim bilir ne kadar lezzetli olmuştur sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. közlenmiş biberle de çok güzel olduğu kesin canım :) teşekkürler

      Sil
  3. Kırmızı biber eklerim ama köz eklemedim,inşallah bir sonraki sefere unutmayayım da böyle deneyeyim :) Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene mutlaka canım,teşekkür ettim ki :)

      Sil