19 Temmuz 2014 Cumartesi

BOSTAN KEBABI


Merhabalar ...
Malum günlerdir içimiz yanıyor müslümanlara uygulanan zulumler,İsrailin yaptıkları ortada
 Rabbim kahhar ismiyle en kısa sürede helak etsin inşallah.
Mazlumun dünyasın da kıyamet koparken,Zalime yatağın da rahatlık verme Allah'ım...

Allah rızası için bol bol dua edelim elimizden başkası gelmiyor çünkü dua en güçlü silahıdır müslümanların ve lütfen artık şu İsrail ürünlerinden vazgeçelim ! Bir tek ben almasam ne olur ki demeyelim boykot edelim Allah rızası için...




Bu gün sizlere çok ama çokk lezzettli bir tarifim bu güne dek yapmadıysanız çok şey kaçırdırnız demektir :) 
Lezzetiyle harika görüntüsüyle şık bir ana yemek.
Patlıcan severler için müthiş bir yemek bana göre hele patlıcanla etin uyumu mükemmel.
Bu sefer yağda kızarttım ama közlenmiş patlıcanla da süper olur bence...


MALZEMELER:

4 adet orta boy bostan patlıcan
250 gr et
1 orta boy soğan
4-5 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
 tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gram kaşar peyniri

BEŞAMEL SOS İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber

BEŞAMEL SOS HAZIRLANIŞI:

Tereyağını tavada eritiyoruz ve unu beyazlaşıncaya kadar kavuruyoruz
 Sütü, tuz ve karabiberi de ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
Çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıyoruz.

HAZIRLANIŞI:


Bostan patlıcanların kök kısımlarını bıçakla kesiyoruz, yıkayıp alaca soyuyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz bıçak veya oyacak yardımı ile patlıcanların kısmı etli kalacak şekilde oyuyoruz.
Önceden hazırladığımız 2 tatlı kaşığı tuz ile hazırladığınız suya patlıcanları koyup 
 yarım saat kadar bekletiyoruz.
Sıvıyağdan yarım çay bardağı kadar ayırıp ve kalanını tavada kızdırıyoruz.
Tuzlu suda bekleyen patlıcanları çıkarıp ve kağıt havlu ile iyice kurulayarak her tarafı 
eşit olacak şekilde çevirerek kızartıp ve fırın kabına sıralıyoruz.

Diğer tarafta eti minik minik doğruyoruz tereyağını tavaya ilave edip eti kavuruyoruz
Minik doğranmış soğanı, küçük doğranmış yeşil biberi,
 kıyılmış sarımsakları da ete ilave ederek 10 dakika kadar tüm malzeme diriliğini kaybedene kadar 
soteliyoruz.
2 adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soyup ve minik küpler halinde doğrayıp ve
 sotelediğimiz malzemeye ilave ediyoruz ve domatesler malzeme ile özleşene kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha pişiriyoruz.Karabiber ve tuzu da ilave ettikten sonra ocağı kapatıyoruz.

Kızartmış olduğunuz patlıcanların içini tuzluk yardımı ile hafif tuzlayıp 
hazırladığımız harç ile patlıcanların içini dolduruyoruz.

Kalan 1 adet domatesi rendeleyip, 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ve 1 tatlı kaşığı biber salçasınıda 1 çay bardağı su ile eritiyoruz ve rende domates ile birlikte  fırın tepsisine döküyoruz.

Son olarakta ayırmış olduğunuz sıvıyağı üzerine gezdirin ve  
200 derecelik fırında yaklaşık 15dakika kadar pişiriyoruz.Yemeğimizi fırından alıp 
hazırladığımız beşamel sosu da patlıcanların üzerine eşit şekilde paylaştırıyouz.
Kaşar peynirini rendeleyin, fırında pişmekte olan patlıcanların üzerine yayın 
ve yemeğimizi 10 dakika kadar daha fırınlıyoruz.Afiyet olsun :)



2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil