10 Ağustos 2011 Çarşamba

BARBUNYA VE KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI


Bu gün iki tarifim var sizler için birbirlerine oldukça yakışan bu ikili bizim evde çok sevilir,gerçi patlıcan salatası her şeyin yanına yakışır ya,helede közlenmiş oldu mu hımm çok lezzetli oluyor dimi bileneler bilir zaten bilmeyenlereydi sözüm:)Gerçi bilmeyende yoktur ya,ayyy saçmaladım galiba ben dimi sayın okurum çok sevgili izleyenlerim:)

Hele oruçluysanız benim gibi yemek sitelerinde , bloglarında aç karnına ne işiniz var yahu:) Normalde acıkmayan ben acıktığımı hissettim:P
Ramazanda özellikle akşama ne pişirsem sıkıntısına düşünce alıyorum soluğu blog dünyasında,ona bak buna bakk,aaa şunu pişirmeliyimm,aa buda çok güzelmiş derken birden dang eder beynimde bizim evin beyi değişik lezzetlere kapalıdır ve yeni yaptığım bir şeyi yer tadında da bakar beğense bile laf etmeden duramaz,beni de sinir eder hal böyle olunca ramazanda değişikliklerden uzak durmaya çalışşsam da damak zevkini bildiğim için sevebileceğini düşündüğüm yeni şeyler denemeyi seviyorum laf etmesine aldırış etmeden:)

Benim yine çenem düştü daha fazla yerlerde sürünmeden, sizi de sıkmadan tariflerime geçeyim dimi ama sevgili izleyenlerim:)




BARBUNYA




İÇİNDEKİLER:


Bir kilo taze barbunya
1 domates
1 soğan
1 Kırmızı- 2 yeşil biber
1 havuç
1 patates
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
tuz 
bir kesme şeker


HAZIRLANIŞI:

Barbunyalar önce temizlenir ve haşlanır yaklaşık 15 dk.Daha sonra soğan yemeklik şekilde doğranıp kavrulur,içine kırmızı ve yeşil biberi küp şeklinde doğrayarak ilave ederiz ve onları da kavururuz.Sonra domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayıp onuda soğan ve biber karışımının içine ilave ederiz.Son olarak da salçamızı ilave edip barbunyalarımızı ekleyip kaynamış suyumuzu döküp ,yine küp şeklinde doğradığımız patates ve havucu da ilave edip gerektiği kadar tuz ve kesme şekerimizi de ekleyip pişirmeye bırakırız.





KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI



İÇİNDEKİLER

5 patlıcan
4 kırmızı biber
4 yeşil biber
1 tutam maydnoz
2 diş sarımsak
1 limon suyu
karabiber
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar ve biberler közlenir,kabukları soyulup, doğranır,ince doğranmış maydanoz,sarımak ,limon suyu,karabiber,zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır,servis tabağına alınarak istenilen şekilde süslenir. AFİYET OLSUN...


16 yorum:

  1. Bugun işyerimde oruc tutmayanlar için barunya pişti ay nasıl canım çekti anlatamam :)

    Senin yaptıgında çok güzel görünüyor ellerine saglık hayatım..
    Hayırlı iftarlar olsun.

    YanıtlaSil
  2. ikiside çok cazibeli lezzetler canım:)
    ellerine sağlıkk...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. İkisine de bayılırım,patlıcan salatası yazın kahvaltı sofralarımızda yeralır.Ellerine sağlık canım,iyi iftarlar.

    YanıtlaSil
  4. ♥pemb€sinti♥ : sende eve gidince yaparsın be canım olmaz mı? teşekkürler bu arada

    YanıtlaSil
  5. birtutamkekik: aynen öyle canımm teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  6. erguvanvakti: sevilmez mi dimi amaa yaa bende çok severim teşekkürlerrrr

    YanıtlaSil
  7. ikisi de birbirinden güzel ellerine sağlık.Nefis:)

    YanıtlaSil
  8. oh oh mis ikisi de, bayılırım , eline sağlık arkadaşım. :)

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederimm canımmm

    YanıtlaSil
  10. Patlıcan salatası yaz mevsiminin en güzellerinden değil mi..Taze nane birde reyhan ekledik mi tadından yenmez olur dimi..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. itiraf ediyorum hiç barbunya yemedim :(((((((

    YanıtlaSil
  12. zeynep çok haklısın:)
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. aaaaaaa şerifeeeee ben yapımmda sen yeme olur mu :)
    ama ama olmaz ki bence tadına bakmalısın en azından

    YanıtlaSil
  14. her ikiside favorimdir
    ellerine sağlık canım çok güzeller

    YanıtlaSil
  15. teşekkür ederim canım sağolasın

    YanıtlaSil