13 Ağustos 2011 Cumartesi

ISPANAKLI BAKLAVA BÖREĞİ



Bu böreği dün akşam yaptım ve bekletmeden hemen sizinle paylaşmak istedim çünkü gerçekten mükemmel bir börek oldu .Normalde evin beyi yeni lezzetlere kapalıdır tarifini aldığım sariyumurta arkadaşımızda patlıcanlısını yapmış ki eminim öylede çok güzel olmuştur,ama bizim beyefendi ıspanaklı böreği çok sevdiğinden evde de olan ıspanakları değelendirmek için ıspanaklaısını yaptım ben.Yine "internetten bir şey yapmışssın" dedi masaya oturur oturmaz,"önce bir tadına baksan" dedim ve baktı tabii ardından bakıyorum bıyık altı gülüyor bu beğendiğini gösteriyor tabii ohh be içim rahatladı dedim:))Veee sonuçç bizden çok beyefendi yedi:P

Börek nişastalı olduğu için alt katmanı oluşturacak on iki bezeyi çok nişastalamadım cesaret edemedim baklavada oluyor da börekte nasıl olur diye endişelendim ama ikinci katmanı oluşturan son on iki bezeyi de bol nişastaladım ikinci katman daha güzel oldu tek tek ayrıldı yufkalar aynı baklavada olduğu gibi... 

Geçelim tarifimize sariyumurta arkadaşımızdan aldığım böreğin tarifini ve biz çok sevdik bundan sonrada misafirlerim için yapılacak ilk lezeetlerden biri oldu benim için vee kıymalısıda harika olur benden söylemesi:) Çok teşekkürler arkadaşım....

Ayrıca bu tarifimi gelibolu17 ve cafemis arkadaşlarımızın birlikte düzenlediği ramazan etkinliğine gönderiyorum çokk ama çokk güzel tarifler var uğrayın  derim....







İÇİNDEKİLER:

 Nişasta
250 gr terayağı

 Hamuru İçin

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz


 İç Malzemeleri:

Yarım kilo ıspanak
göz kararı lor peyniri
sıvı yağ
tuz

HAZIRLANIŞI:
Önce ıspanaklar temizlenir ve incecik doğranır,içine sıvı yağ ve lor peyniri ,tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur yoğurulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına ıspanaklı harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir.180 derecede kızarana kadar pişirilir...AFİYET OLSUN...

32 yorum:

  1. CANIM ÇOK TEŞEKKÜRLER BU GÜZEL BÖREK İÇİN,ŞİMDİ YAYINA VERDİM,ELLERİNE SAĞLIK...GENE BEKLERİM,SEVGİLER :)

    YanıtlaSil
  2. bende teşekkür ederim canım harika lezzetlerle tanışmamı sağladığın için

    gene gelicem:)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık sizinkide çok güzel olmuştur eminim.
    Kıymalı ve tavukluda denemiştim güzel oldu tavsiye ederim sevgiler muko hanım

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ben de ıspanaklıyı çok severim,hele elde açma olursa daha da güzel olur,iyi iftarlar.

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler hilal hanım,sevgieler

    YanıtlaSil
  6. erguvan vakti:teşekkürler ,sizede iyi iftarlar

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağılık ,deneyeceğım,biraz problem oluyoru yufka yazarken ( yıllar önce sağı elimi avuç içi kırdım ,yufka yazarken parmaklar takılıp yufka yırtılır ,ama ne yapayım benim favorilerim hamur işleri ve çorbalar.

    YanıtlaSil
  8. bayılırım ıspanaklı böreğe ellerine sağlık canım olsada yesem :)

    YanıtlaSil
  9. inanın cnm çekti ya olmadı şimdi:D
    eline saglık muko tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. mezes:hoşgeldin öncelikle
    biz hanımlar isteyelim yeterki herşeyşi yaparız dimi:)

    YanıtlaSil
  11. suzan,olsada yiyelim beraber benimde canım istedi şu an:)

    YanıtlaSil
  12. mavi: hoşgeldin teşekkür ederimmm

    YanıtlaSil
  13. Bende dün yaptım ama hazır yufkayla ,bu sefer tembellik ettim,seninki de çok güzel olmuş ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Eline sağlık.Çok emek vermişsin ama değmiş.Böreğin bir harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  15. Ayy canım ma-nasıl çekti bu sıralar da hep konusu oldu ,denemek lazım arık ,Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. harika görünüyor görünce olsa da yesem dedim:))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. öyle hamur açmalar börek yapmalar hiç bana göre olmadı nedense. ama onları yapacağım zamanlar da gelecek. hele bir emekli olayım da :)

    YanıtlaSil
  18. nefis bir görüntü, ellerine sağlık.Ben de hep aynı tarifi yapıp, duruyordum, değişiklik zamanı;))))

    YanıtlaSil
  19. ıspanaklı böreği bende çok severim;) enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  20. enfes olmuş ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. sayfana ilk kez geliyorum:)izlemeye aldım canım yorumların için teşekkürler....
    bu böreği bende denemek için not almıştım eminim nefis olmuştur ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  22. anneanneninemekleri; teşekkür ederim sevgiler benden yana

    YanıtlaSil
  23. pembekekik; teşekkürler gerçekten harikaydı tadı:)

    YanıtlaSil
  24. otuzundan sonra; kesinlikle dene derim:)

    YanıtlaSil
  25. hande; alıp bir dilim yeseydin keşke:)
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  26. nihan;çok var ozaman daha senin yapmana:) ben yaparım sana::)

    YanıtlaSil
  27. noblese;fikir verebildiysem ne mutlu bana:)

    YanıtlaSil
  28. eldivenlerim;teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  29. yemek biraşk;teşekkür ettim

    YanıtlaSil
  30. Cafe Portakal ;bende bloguma geldiğin ve izlemeye aldığın için teşekkür ederim sağolasın

    YanıtlaSil
  31. Merhaba,bu güzel böreğiniz 97.sırada yayında,ellerinize sağlık,iyi iftarlar,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  32. teşekkürlerrrrr,kolay gelsin sizede

    YanıtlaSil