12 Ağustos 2011 Cuma

SANDAL SEFASI



Merhaba,yemeklerden başladık yemeklerden gidiyoruz bana da hiç belli olmuyor ,bu tarifi arşivimde olan blogum yokken yemek siteleirnde yayınladığım tariflerden biri fotoğraf eskidir taslak halinde duruyordu bende üşendim yeni yazmaya yayınlayalım dedim içimdeki ses de olur neden olmasın dedi:)


İÇİNDEKİLER:


Bir kilo kabak
Kıyma
soğan
Biber
Domates
sıvı yağ
tuz
nane
karabiber
maydanoz
salça


HAZIRLANIŞI:


Kabakların içi sandal şekline gelecek şekilde oyulur ve kızgın yağda kızartılır.Ayrı bir yerde soğan ve biber kavrulur,içine kıyması ilave edilip kavrulmaya devam edilir ve son olarak da salçası eklenerek kavrulma tamamlanır.
içine nanesi karabiberi tuzu ve maydanozu da eklenerek karıştırılır.
sandal şeklindeki kabakların içi doldurulur ve salçalı sos hazırlanarak üzerlerini geçinceye kadar su ilave edilerek fırında veya aygazda pişrilir...AFİYET OLSUN...



12 yorum:

  1. Sandallarınız çok güzel görünüyor.Kabakların yanındaki nane yaprakları ne kadar güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. dimi ama şerifecim biliyordum olacağını:)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim pembe kekikkkk:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım ben kabağı sevmem ama benim bile yiyesim geldi harika bir görüntü

    YanıtlaSil
  5. waaauvv!!sunumunuz harika:)
    eminim lezzeti de tartışılmaz...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. basittarifler: hoşgeldin öncelikle
    teşekkür ederimm ama kabak tadını almıyorsunuz zaten bu yemekte tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  7. birtutamkekik: teşekkür ederimmm

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Kabak patlıcan kadar yağ çekmediği için hafifte bir yemek olmuştur.

    YanıtlaSil
  9. serap:hoşgeldin
    evet çok haklısın ,teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  10. Olmuş hem de gayet şık olmuş,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  11. eheheh dimi ama:)
    sağolasın canım

    YanıtlaSil