3 domates
2 patlıcan
3 kırmızı biber
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
et suyu
taze kekik
taze biberiye
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Peşinden domatesi, soğanı ve sarımsakları da közlüyoruz. Közlediğimiz sebzeleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Çorba tenceresine tereyağını ve unu ilave ediyoruz. Soğanı ve sarımsağı tencereye alarak kavuruyoruz.
Kırmızı biber ve patlıcanı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kekiği ve biberiyesini de ilave ediyoruz. Çorbayı el blendırından geçiriyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder