Merhaba zeytinyağlı yemek severlere göre bu günkü tarıfim değişik ama aynı zamanda lezzetli bir yemek denemekten bişey kaybetmezsiniz dimi ama :)
MALZEMELER :
5 Adet
Patlıcan
2 Adet Soğan
1 Adet Havuç
2 Adet Kırmızı
Salçalık Biber
100 Gr Bezelye
2 Adet Domates
1/2 Yemek
Kaşığı Salça
1 Su bardağı
Sıvı Yağ
1/2 Demet
Dereotu
1/2 Yemek
Kaşığı Şeker
8 Diş Sarımsak
1 Tutam Tuz
1 Tutam
Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık
olarak patlıcanları alacalı soyup karın kısmını bıçakla derince keserek tuzlu
suda 1/2 saat bekletelim
Patlıcanları
yıkayıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda ve çok harlı ateşte arkalı
önlü kızartıp su dolu bir kabın içinde 5 dakika bekletelim
Tavaya 5 çorba
kaşığı sıvı yağı alalım
Piyazlık
doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleştirelim
Sonra ince
şeritler halinde doğranmış kırmızı biberleri ilave edip 2-3 dakika daha
kavurmaya devam edelim
Haşladığımız
bezelyeleri tencereye alalım
Haşlanıp tavla
zarı iriliğinde doğranmış havucu da ilave edelim
Ve tavayı
ateşten alalım
Tuzu,
karabiberi şekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım
Patlıcanların
karınlarına sebzeli harcı dolduralım
Salçayı 1-1,5
su bardağı su ile inceltip tencereye boşaltalım
Yemeği kapaklı
olarak ağır ateşte 20-25 dakika pişirerek ateşten alıp soğutarak servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder