15 Haziran 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN BİNDALLI



Merhaba zeytinyağlı yemek severlere göre bu günkü tarıfim değişik ama aynı zamanda lezzetli bir yemek denemekten bişey kaybetmezsiniz dimi ama :)

MALZEMELER :

 5 Adet Patlıcan
2 Adet Soğan
1 Adet Havuç
2 Adet Kırmızı Salçalık Biber
100 Gr Bezelye
2 Adet Domates
1/2 Yemek Kaşığı Salça
1 Su bardağı Sıvı Yağ
1/2 Demet Dereotu
1/2 Yemek Kaşığı Şeker
8 Diş Sarımsak
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber

HAZIRLANIŞI :

Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyup karın kısmını bıçakla derince keserek tuzlu suda 1/2 saat bekletelim
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda ve çok harlı ateşte arkalı önlü kızartıp su dolu bir kabın içinde 5 dakika bekletelim
Tavaya 5 çorba kaşığı sıvı yağı alalım
Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleştirelim
Sonra ince şeritler halinde doğranmış kırmızı biberleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim
Haşladığımız bezelyeleri tencereye alalım
Haşlanıp tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu da ilave edelim
Ve tavayı ateşten alalım
Tuzu, karabiberi şekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım
Patlıcanların karınlarına sebzeli harcı dolduralım
Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip tencereye boşaltalım
Yemeği kapaklı olarak ağır ateşte 20-25 dakika pişirerek ateşten alıp soğutarak servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder