Merhaba yine ben geldim :)
Bir ara ınternet aleminin moda mantısıydı kozalak mantı en gez yapanlardan biriydim :) Yaklaşık bir senedir zaten blogumu güncellemediğim için tarifi de buraya eklemedim :)
Özelliikle ramazanda davet sofralarında şıklığı ve lezzeti ile misafirlerinizden tam puan alacağınız görsel bi şölen aslında :)
MALZEMELER:
3 yufka
250 gr kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 kase yoğurt
zeytinyağı
tuz
karabiber
nane
2-3 diş sarımsak
kızartmak için sıvı yağ
ve pipet
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları önce dörde kesiyoruz. Her bir üçgeni ikiye
kesiyoruz, çıkan üçgenleri tekrar ikiye kesiyoruz.
Yufkaları toplamda 16 üçgen
çıkacak şekilde kesiyoruz.
Çıkan üçgenlerin geniş kısmına pipet koyup
sarıyoruz. Yufkanın uç kısmını suya batırıp yapıştırıyoruz.Tüm yufkalar bu
şekilde sarıyoruz.Bol yağda kızartıyortuz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz vekavuruyoruz kıymayı ekleyip
kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu nanesini ve
karabiberini atıp pişiriyoruz.
Servis tabağına yufkaları diziyoruz.
Üzerine çırptığımız sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Onun da üzerine kıymalı harcı döküyoruz.
Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder