16 Haziran 2016 Perşembe

BEYTİ KEBAP


Merhaba merhaba merhabaaa :) Her ne kadar yorum yazan olmasada ıstatistiklerden gün içinde onlarca ziyaretçim oluyor en azından okunuyorum bu bile beni mutlu ediyor.Eski blogların hareketli olduğu günlerde yorumlara ne çok sevinirdik şimdi ise ziyaretçi sayıları ile sevinir olduk :)
Geçelim mi tarifimize geçelim geçelim :) BEYTİ KEBAP yapılışı hem çok basit hem çok lezzetli hemde görsellik olarak harika misafirleriniz için şık ve leziz bir o kadarda kolay mutlaka denemelisiniz :)

MALZEMELER :

3 adet yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ

KÖFTESİ İÇİN :

400 gr kıyma
1 adet yumurta
yarım su bardağı galete unu
1 soğan rendesi
yarım demet maydanoz
tuz karabiber kimyon nane
sıvı yağ

SOSU İÇİN :

1 domates
1 yemek kaşığı salça
çok az sıvı yağ

HAZIRLANIŞI :

Tüm malzemeler ile köfte yoğurulur. Yufka ikiye kesilerek sıvı yağ ile fırça yardımı ile yağlanır.Uzunlamasına köfte konulur ve yanlar içeriye doğru kapatılarak rulo şeklinde sıkıca sarılır.Verev şekilde iki parmak genişliğinde kesilir.
Ayrı bir yerde sosu hazırlanır domatesler rondadan geçilir ve salça ile karıştırılıp bir taşım kaynatılır.Yine fırça yardımı ile hazırladığımız yufkalı köftelerin üzerine sürülür ve fırında pişirlir.
Bulgur pilavı ve yoğurt eşliğnde servis yapılır.AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder