10 Haziran 2016 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ



Ramazan ayının bu ilk cuma gününden herkese merhabalar hayırlı cumalar ...Rabbim dualarımızı kabul eylesin
Sütlaç bizim evin 
olmazsa olmazı  cok sevilir her gün yapsam kimse şikayet etmez :)
Muhallebi kivaminda severler icin pirinci az bi sutlac bu :)

İlk evlendiğim yıllarda daha mutfakta acemiyken  23 yıl evvel, eşim benden fırın sütlaç istemişti, istemişti istemesine ama ben yapmayı bilmiyordum dolayısı ile duyduğum yöntemi denemeye başladım her seferinde sonuç başarısız oluyordu.
Hatta bir keresinde borcama sütlacı döküp üzerine yumurta sarısı sürüp fırına vermiştim nasıl lapa nasıl yumurta kokan bir sütlaçtı aman Allahım faciaydı resmen :)

Sonrasında bir gün vanilya paketinin arkasında bulduğum bu tarifim yıllardır yaptığım tarifi oldu ve vazgeçilmezlerim arasında yerini aldı kesinlikle şiddetle tavsiye ederim hele ki lapa şeklindeki sütlacı sevmiyorsanız tam size göre ...

O günlerde nerde şimdi ki rahatlık , internette istediğimizi arayıp bulduğumuz zamanlardan eser yoktu gittiğimiz bir yerde yediğimiz hoşumuza giden bir tarifi alırdık not ederdik eve gelincede tarifi defterimize geçerdik.
Hatta halen durur o defterim aslında oradan unutulmuş eski tariflerden yapmalı :)

MALZEMELER
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezipiçine yumurta sarısını karıştırıp sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.Kaselere bosaltip fırın tepsisine kaseleri dizin kaseelrin yarısına kadar su ekleyip üstten ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder