20 Haziran 2016 Pazartesi

ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ



Ramazanın bu sıcak günlerinde Rabbim dışarda çalışıp da oruç tutanlara kolaylıklar versin insallah...
Bu sıcak günlerde hafif bir sütlü tatlı yapmaya ne dersiniz ?

MALZEMELER:

1 litre sut
4 kahve fincani un
4 kahve fincani seker
1 vanilya
1 yemek kasigi tereyag

SEFTALILI SOS ICIN

4 buyuk seftali
3 yemek kasigi nisasta
3 yemek kasigi seker

HAZIRLANISI
Tum malzemeler karistirilarak muhallebi pisirilir .Kuplara bosaltilir.
Ayri bir yerde sosu icin seftalilerin kabugu soyulup rondodan gecirilir.Icine seker ve nisasta katilarak cirpilir ve katilasana kadar pisirilir.
Kuplarin uzerine dokulur.Uzeri mevsim meyveleri ile istelnilen sekilde suslenir.AFIYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder