7 Haziran 2016 Salı

KUPTA ETIMEKLI MUHALLEBI




Merhaba eger halen okuyan varsa beni tabiki :)
En son gecen sene Ramazan ayında duzenli tarif eklemişim uzun zamandan sonra yine bir Ramazan ayında ınsallah duzenli tarif ekleyebilirm.
İnstagramdan tarif eklemek kolay geldiği için buraları ihmal ettiğim dogrudur .

Rabbim içinde bulunduğumuz bu güzel Ramazan ayımızı layıkıyla yasamayı nasip etsin inşallah...

Geçelim tarifimize sütlu ve şerbetli tatlı karışımından ortaya çıkan harika basit bir o kadarda lezzetli bir tatlı benden söylemesi yapması sizden :)

MALZEMELER 

5-6 adet etimek

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı şeker 1 su bardağı su

MUHALLEBİSİ İÇİN:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle küçük bir tencerede şerbeti hazırlıyoruz. Dilerseniz şekeri karamelize ederek de kullanabilirsiniz. Bunun için önce şekeritencerede kavurup daha sonra sıcak suyu üzerine eklemelisiniz.Şerbet hazır olunca etimeklerin üzerine her yerlerine gelecek şekilde döküyoruz.Etimekler ıslanırken vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Kaynamaya başladığında vanilyayı da ilave ederek 2-3 dk daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.Toz krem şantimizi ekleyerek 10 dk mikserle çırpıyoruz.Soğuyan etimekleri istediğimiz miktarda kuplara paylaştırıyoruzPişen muhallebiyi kuplara paylaştırıp ve soğumaya bırakıyoruz. Son olarak isteğe bağlı olarak kivi ile süslüyoruz.Afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. hoş geldin Mukocum,sen yaz yeter ki her daim takipteyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OYY ARZUMCUMMM TESEKKÜR EDERİMM CANIM BENİMMM :)

      Sil
  2. Elinize sağlık Muko hanımcığım...hepimiz aynı durumdayız inanın ben de bloğuma çok ara veriyorum...inşallah hep birlikte hareketleniriz

    YanıtlaSil